måndag 30 juni 2008


Den 5:e Juli så anordnas utomhusutställningen Planket i Vitabergsparken - Stockholm, och i samband med det så sätts det upp ett annat plank på Nytorget där "30 st unga talangfulla fotografer" ställer ut verk. Varav en av är jag! Kanske någon fler i klassen som deltar?? (har tyvärr inte haft kontakt med er alla under praktikveckorna)

Utställingen kallas Nyans2008, startar kl 13 och hänger den dagen ut, sen tas den ner. Så passa på och titta på samtida foto och fotokonst den 5:e Juli!

_eric

tisdag 24 juni 2008

   
Var bara tvungen att få plåta lite efter alla dessa MÅSTEN..hoppas alla har det gott! 

Puss och Kram Lina

onsdag 18 juni 2008

Snart slut

Snart är min första praktikperiod slut. Har snart varit här i sju veckor, helt galet vad tiden går snabbt! Ska dock bli sjukt skönt med "sommarlov" ett tag nu, känns som att det behövs efter ett intensivt år, sen kanske det är ens sista sommarlov också.

Plåtade för två helger sen (tror jag att det var). Ute på ekerö, sjukt vackert, lite avsides dock. Vid ett stenbrott som användes till för att bryta sten till Stockholms gator på 1800-talet. Intressant va?
:)

Här är två bilder från den dagen i alla fall

Finns lite mer och uppdaterat på min hemsida!! www.annikawallman.se
Kram på er!

Schakalen...




Jag vill passa på att berätta lite om Schakalen, mitt "morgonkaffe".
Alla här på byrån är som reklamfolk ska vara:
Pratar iPhones, kör Segways till jobbet och dricker kopiösa mängder kaffe.
Jag försöker då smälta in så gott som möjligt genom på morgonen gå lite diskret till kaffeautomaten, sträcka på mig efter en kopp, hälsa på en kollega som läser Cap Design eller Veckans affärer. Sakta sakta börja leda fingret mot "KAFFE, EXTRA STARKT" och skratta åt ett Illustratorskämt och så fort dom vänder blicken ner mot tidningen så trycker jag på "KAKAODRYCKER, CHOKLAD EXTRA SOCKER".

Här har jag lyckats lura alla, alla förutom mig själv...

//David Einar

tisdag 17 juni 2008

Auf wiederlesen

Ähhh! Inga nya inlägg..! Måste skriva, eh. Uhm.. Äh! Jag har beställt en portfolio från Tyskland nu. För 186€, med delux-plastfickor. (ring mig om du vill veta hur det funkar med den tyska momsen!) Ha ha! ...här är den:

(fast min har vit insida)

Dom har lite allt möjligt smått och gott på: www.monochrom.com föresten.

_eric

söndag 15 juni 2008

Ryktet verkar stämma...

... men det kommer dröja 9-12 månader...

http://foto.feber.se/art/55841/rykte_nikon_d3x/

//David Einar

tisdag 10 juni 2008




sommaren är kort.../Lina

Planket

http://planketgbg.blogspot.com/

Här är en bra grej om man är peppad. Speciellt ni som bor i Gbg borde vara med.

måndag 9 juni 2008






Just nu är mitt liv kvadratiskt...bostad,praktik och jobben de två ligger i en kvadrat med 1 min cykel avstånd imellan.
Allt för att vara så effektiv som möjligt..

Puss och Kram Linisen

torsdag 5 juni 2008

(också) LIA

Jobbar hos modefotografen Carl Bengtsson och mina arbetsuppgifter är mestadels att retuschera hud, ställa bilder och arkivera gamla plåtningar. Vilket är helt ointressant att berätta om förståss. Men det blir en del assande också. Vilket är sjukt roligt och mycket arbete. På första plåtningen så kom stylist, hårstylist och några modeller från europas hörn. Kompletterat med makeupartist, stylistassistent, en extra fotoassistent (utöver mig) och några modeller till från sverige. Vi tryckte in oss i minibuss och bil och åkte ut på vischan där vi plåtade från morgon till sen kväll. Några bilder:

Makeförbättring i förgrund och hårstylist i bakgrund


Canon EOS 1Ds Mark III

Även om Calle mest plåtar mode så blir det lite artistporträtt emellanåt. Idag hjälpte jag till när Sofie Zelmani skulle plåtas med polaroidfilm i storformatskamera. Det blir nog första och (tyvärr) sista gången jag får vara med om en sån bedårande teknik.


Passade även på att ta ledigt en dag från Carl Bengtsson för att kunna hjälpa konstnärskollektivet SEEK - bestående av Nina Gorfer och Sarah Cooper - att hänga deras utställning på Kulturhuset. Nedan ser du affischbilden, och jag kan verkligen rekomendera ett besök på kulturhusets tredje våning innan utställningen tas ner. (Det är jag som har satt upp de 2x18 meter långa meningarna när du går in i lokalen!) :) Helt sjukt rakt!


Varma sommarhälsnigar

_eric

onsdag 4 juni 2008

Testbilder

Jag var ute och tog provbilder för ett ev. kommande jobb. Passade på att ta testa mina nya mobila blixtar. Här är en bild på min kusin Christopher.

Då blev det en till framsida : )


Blev en framsida utöver det andra i nya numret.
Har fortfarande inte sett grejerna i tidningen utan bara den scannade som ligger på www.giftorm.se
Kika i den om du ser den.
Förövrigt så funkar allt skitbra på praktiken, plåtade Joakim Netterqvist för slitz igår.
Och idag är backyardsbaybys i studion för pressbilder.