tisdag 16 september 2008

Snart är jag tillbaka :)


Här sitter jag o har kul med lager med kullager!
Haha! Fattar ni? Kul som i... Haha..

//David Einar

måndag 15 september 2008

hejsan alla glada!!

hej alla glada!
jag har aldrig riktigt varit så mycket för fysik, även om det är sjukt intressant, men att fatta det är väl en annan femma så jag tänkte bara säga hej och berätta vad jag gör för tillfället. Exakt just nu så har jag gjort klart fördjupningsuppgifterna ky10 har fått under sommaren.
Annars om dagarna jobbar jag som foto-/retuschassistent åt Daniel Lindh. Världens bästa jobb ever, om jag får säga vad jag tycker. Han plåtar bara stilleben, långt ifrån vad jag gör, men på något sätt har jag nog slutat fotografera just nu. Är mest inne på retusch nu and I like it!
Här är ett axplock av några bilder, inget som jag retuschat dessvärre, men ändå! Snyggt som fan och jävligt lärorikt.



Jaja mina fina vänner och älskade klasskamrater! VI ses på måndag!!!
Puss från Annika

onsdag 10 september 2008

LHC

Vad dehär har med fotografi att göra? Absolut inget alls.

En världsnyhet av oberäknelig dignitet utspelar sig för närvarande på gränsen mellan Schweiz och Frankrike. Man har äntligen börjat testköra LHC:n. Vilket är en enorm och oerhört kraftig partikelaccelerator. Hur krafig?? Man har diskuterat i Europadomstolen huruvida den här maskinen helt plötsligt skulle kunna skapa ett svart hål som i samma sekund slukar jorden och allt (av oss känt) liv upphör.. Lyckligtvis har konstaterats att så inte kommer vara fallet. De svarta hål som ev kan uppstå kommer vara oerhört små och försvinna ögonblickligen.

Om du fortfarande existerar om några veckor så vet du att maskinen fungerar som den ska. För de första testen har fungerat bra och så småningom ska man köra det enorma jätteexperiment som kommer återskapa tillstånd som universum (eller åtminstone jorden) inte sett sedan The Big Bang.

Varför? Vi söker efter orsaken till gravitation! Vi söker efter Higgspartickeln. Lyckas man hitta den så det ett genombrott av samma storlek som när äpplet landade på Sir Isaac Newtons huvud (inte för att det någonsin hänt!) mot slutet av 1600-talet.

Så håll tummarna och titta på "the Large Hadron Rap" nedan för mer information.



Peace out!

_eric

tisdag 9 september 2008

Äntligen...

...har jag hittat ett användningsområde för min digitalkamera.


Först hälla...



...sen dricka

Ny blogg




För att inte ta upp all plats här så har jag skapat en egen blogg också.

http://fotografdavideinar.blogspot.com/

//David Einar

måndag 8 september 2008

Kid of Tomorrow

Jag gjort mina sista tre veckor av praktiken på agenturen Kid of Tomorrow och tagit testbilder på deras modeller. Här är några bilder från både mer och mindre välplanerade fototillfällen..











Fler bilder är under redigering, men serien med de två sista finns redan på min webb..

Ses den 22:a allihopa!

_eric

lördag 6 september 2008

André



















//David Einar

torsdag 4 september 2008

måndag 1 september 2008

lars tunbjörk


glömde säga att jag sprang in i den här mannen på en utställning tidigare i somras. Jag sa till honom att vi vill ha ner honom till byn för en föreläsning och han vill gärna komma, men har aldrig nån framförhållning på jobb osv så det är svårt att planera in. Men vi skulle ringa när terminen var igång så skulle det nog gå att lösa för han var väldigt positiv!

frida















hej alla!


Var som jag tidigare nämnde sent ute med praktiken (varför är jag inte förvånad?) och attackmailade till diverse ställen i göteborg och stockholm veckan innan start i hopp om ett bra napp. Det är ju ingen bra vana, men precis som förra gången löste det sig i sista sekund och blev jävligt rätt, så jag börjar nästan tro att det är lite av ett vinnande koncept...

Är hos tre snubbar i trettioårsåldern som delar lokal på söder. Anders, som jag jobbar mest med fotar mode (kylberg.com), Mattias fotar mer dokumentärt inriktat (mattiasrudh.com) och Martin gör mest beautyjobb (martinpetersson.se). Har vart med på tre jobb hittills, resten har varit bildredigering och annat styr på kontoret. Av de två återstående veckorna är tio dagar plåtning, så det ser jag fram emot!

Känns skumt att åka ner till byn nu snart igen när man vart borta så länge. Men ska bli kul att se er allihop igen! Och alla nya som vandrar i korridorerna! Borde vi inte ha en fest ihop alla nya o gamla första helgen? (johanna, det är dags för oss att somna i hög igen, äntligen!)

puss o kram frida